Киноселен (Vetoquinol) – 100мл АМФ, B12 и натрий

0 от 5 на база 2 клиентски оценки
(1 клиентски отзив)

Киноселен е ветеринарно медицинско лекарство в инжекционна форма, което се произвежда от фармацевтичната компания Vetoquinol. Това е воден разтвор, който съдържа комбинация от хептаминол, АМФ (аденозин монофосфат), витамин В-12, натриев селенит, магнезиев аспартат и калиев аспартат. Блендата на Киноселенът го превръща в препарат за тонизиране и възстановяване.

Това е микс, който най-често се прилага като средство за защита на мускулната маса на животните или за подобряване на цялостното им здравословно състояние след прекарана болест, травма или друго нараняване. Така например, Киноселен се инжектира на състезателни коне веднага след приключването на тежко надбягване, за да се предотвратят катаболните процеси в техните мускули. Киноселенът е ветеринарен продукт, който се прилага и преди тренировка или състезание на които се прави допинг тест, защото теста е отрицателен.

85.00 лв.

Описание

Ако търсите препарати за релеф, разгледайте нашият каталог или ни попитайте.

Киноселен е препарат с комбинация от минерали и соли в много високи дози. Поради това той действа като стероид, но не е. Подходящ по време на и след стероиден цикъл. Някои си го слагат локално на инжекции подобно на синтол. Принципно обаче той се инжектира подкожно (като инсулин или хормон на растежа).

Състав на Киноселен

– 200 мг аденозин монофосфат (АМФ)
Това е основната активна съставка. Тя подпомага липолизата (горенето на мазнините).

Процесът, при който телесната мазнина се разгражда на съставни части, които после могат да се изгарят за енергия. Натрупаната телесна мазнина се разгражда от ензима липаза в свободна мастна киселина (FFA). Тъй като мастните натрупвания са много повече от гликогена (натрупана форма на въглехидрати), извличането на мазнината е добро еднакво и за атлета и за пазещия диета.

Комбинирана с 2 фосфатни атома, се превръща в аденозин трифосфат – енергиен източник на клетъчна енергия, без който повечето от тях умират бързо. Затова приелите киноселен усещат прилив на енергия.
500 мг хептаминол – стимулант на психиката и дихателната система, сходен с кофеина и ефедрата. Той блокира резорбцията на норадреналина, което покачва нивото му в тялото. Според вземали киноселен това е истинската съставка, на която той дължи ефекта си – ако тя липсва, той не е същият. Освен че оказва влияние върху мускулната контракция, хептаминолът разширява коронарните кръвоносни съдове и донякъде намалява кръвното. Преди се даваше при конни надбягвания на коне като тонизиращ препарат.

– 25 мг витамин В12 (цианокобаламин)
Включен е в комбинацията заради свойството му да увеличи енергията и да засили апетита, а недостигът му води до анемия.

– 50 мг натриев селенит (с 23 мг селений)
Това е антиоксидант магнезиев и калиев аспартат (по 1 г) – първият играе основна роля в мускулната контракция и затова се търси много от силови атлети. (Стероидният гуру Дан Съчейн го препоръчваше още преди 10 години). Магнезият активира и нужните за метаболизма на въглехидрати и аминокиселини ензими и така стимулира синтеза на протеин. Калият пък предпазва от схващания, участва в много сърдечни функции и заедно с магнезия подпомага мускулната контракция.

Дозировка на Киноселен

Типичната доза е около 2-3 куб.см на всеки 4 дни. За начало е препоръчително да се започне с по-малки дози (1 мл през два дни) и в рамките на 2-3 седмици да се стигне до 2 мл през ден.

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg
Представяне

многодозов флакон

Количество

1 флакон от 100 мл

1 отзив за Киноселен (Vetoquinol) – 100мл АМФ, B12 и натрий

  1. Kazvat che veche v nego lipsvat Heptaminol i AMP!
    Proizvoditelq ne gi slagal veche. Vie kakvo shte kajite po vaprosa?

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *